top of page

De Oorlog om de Ziel

Verbeeldingskracht is ons belangrijkste wapen. Dit was één van de belangrijkste conclusies die ik heb getrokken naar aanleiding van de vraag: "Waar komen we vandaan, wat komen we hier doen en waar gaan we heen?" De tweede belangrijke conclusie is, dat de menselijke soort één familieverband is, mits er niet is geknoeid met chromosomen, al of niet door implantaten en mind control om dat ene, ongrijpbare, de ZIEL uit te schakelen, af te koppelen, in te pakken en/of te kapen. Het lukt niet en het gaat nooit lukken. Want als je dat doet, dan begin je te peuteren aan de Oorsprong, de Bron, een universele doodzonde met zware gevolgen.

Maar een Apparaat luistert niet en draait een programma af. Daar hebben we als menselijke soort nu mee te maken. In het verleden is kunstmatig onderscheid en verdeeldheid aangebracht, zodat wij mensen elkaar in de houdgreep hebben genomen, eeuwen aan een stuk. Grenzen, talen, nationaliteiten, rassen, religies, u kent het rijtje inmiddels ook wel. De mensheid is eeuwenlang geteisterd door catastrofen, ziekten oorlogen en programmering om de factor ANGST als belangrijkste wapen tegen onszelf te kunnen inzetten. De laatste stumperige poging om onze VERBEELDINGS- en GEESTKRACHT over te nemen moet met Kunstmatige Intelligentie. de IJzeren Geit die vruchteloos een obstakel probeert te nemen door het kapot te walsen..... De onneembare vesting kan alleen worden genomen door de boel volledig in puin te leggen. Het wrange resultaat is dan, dat er niets meer is. Het is moraal van Kunstmatige Intelligentie: wat ik niet kan krijgen maak ik kapot.


Van Jon Rappoport namen we het volgende stukje over.


jonrappoport.substack.com

De AI-oorlog is een oorlog om de Ziel

Jon Rappoport

~3 minuten


Ja, nou, ik schrijf hier al 20 jaar over.

En nu SERIEUZE Artificial Intelligence binnen de poorten is, beginnen mensen uit hun slaap te ontwaken.

Hoe denk je dat het in de eerste plaats zo ver is gekomen?

De zogenaamde knapste koppen veranderden zichzelf in computers. Data verslinders en processoren.

VEEL mensen begrijpen die laatste alinea niet en zullen dat ook nooit doen, omdat ze zichzelf al hebben getransformeerd. Ze zitten al IN hun data- pruttelende processoren, die ze zelf hun geest noemen.

Kunstmatige Intelligentie is de laatste stap op die fatale reis.

Waar denk je dat VUUR en HET WIEL vandaan kwamen, in de tijd van de holbewoners? Het kwam voort uit de VERBEELDING, die de ziel doordrenkt. Het kwam niet van 'directe gevolgtrekking op basis van beschikbare gegevens'.

Maar nu, in deze moderne tijd, zien mensen AI als een spiegel van zichzelf. Een betere versie. Een snellere versie. Een uitgebreidere versie. Een minder bevooroordeelde versie.


Big Tech en zijn overheidspartners gaan AI inzetten (en zijn daar al druk mee bezig) waar ze maar kunnen, om de hefbomen van de beschaving te bedienen. Dat omvat natuurlijk muur-tot-muurbewaking van elke persoon in realtime. En fabrieksassemblagelijnen. En medische diagnose en behandeling. En rechtszaken. En gevangenissen. En het dagelijkse werk van bureaucraten. En politiewerk. En lesgeven op scholen. En het werk van klerken in bedrijven. En internetzoekfuncties. En regulering van het autoverkeer. En de voertuigen zelf. En het toezicht op en de handhaving van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit. En het toezicht op en de handhaving van klimaatveranderingsvoorschriften en opgelegde energiegebruiksquota. En het fabriceren van journalistiek. En het fabriceren van nieuwsgaring. En de verdeling van geld. En planning op korte en lange termijn voor de bouw, het onderhoud en de regulering van gemeenschappen...

Want waarom niet? En veel mensen zullen deze revolutionaire veranderingen accepteren, omdat deze mensen zichzelf al zien als een soort AI.

En de wetenschappers? Breek me de bek niet open. De meesten van deze cultus geloven, na 200 jaar biologie, dat mensen machines ZIJN, inderdaad nooit iets anders waren dan machines.

Ik hoop dat al het bovenstaande voldoende is om de oorlog waarin we ons bevinden te verklaren. De grote oorlog. Wat, als we verliezen, direct leidt naar de technocratische Brave New World van Huxley.

Voor het geval dat je nog niet in de gaten hebt dat Huxley niet de moeite nam om uit te leggen hoe de wereld die drastische wending nam en in een nep utopie terechtkwam.

Dan weet je het nu. Want die wending maken we nu mee.


264 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page