top of page

Het Leven is een Leertraject

Ik barst van de goede voornemens en voor aankomende week heb ik veel plannen. Het kost mij geen enkele moeite al deze plannen uit te voeren. Niets doen en afwachten is geen optie. Angst voor het onbekende is fake, aangepraat. Onze vijand maakt gebruik van onze supervermogens om de dingen te realiseren. Aan de slag dus!


Laatst hoorde ik iemand, zomaar iemand in het voorbij gaan, iemand die ik niet ken klagen over het "weer" van de laatste dagen. "Ik wil zon, ik wil de zon zien, het is de hele dag zo triest..." Ik wil dit en ik wil dat. We hebben inmiddels geleerd, dat dit geen effect heeft. Iets "willen" is verkapte polarisatie en een bevestiging van je onmacht. Het is beter om je gedachten het werk te laten doen door het om te draaien: "Ik laat mooi weer toe in mijn bestaan." Willen maakt plaats voor toelating. Frustratie maakt plaats voor geluk. Beklemming maakt plaats voor verruiming.


Je bent nooit alleen. Je bent altijd onderweg, samen met je geweten en je intuïtie.


Je zult vaak de opmerking te horen krijgen, dat dit soort "zweverigheid" de wereld niet gaat verbeteren. Je leest nogal eens wat over "ascensie", ofwel verlichting, verheffing, beklimming. Het opwaarderen van ons bestaan, het brengen op een hoger plan. Het is niet van vandaag of gisteren. Een artikel uit 2011 met de titel "Ascension Symptoms - changes in mind, body and spirit", zes jaar later door Ellastar vertaald en gepubliceerd onder de subtitel "Het proces van ascensie; wat gebeurt er eigenlijk?"


Leren van je fouten.


De definities van ascensie zijn verschillend. Mijn persoonlijke ervaring is, dat ik tot nu toe nog niet veel verder ben gekomen dan het napraten van anderen van wie de vertelsels in mijn straatje passen. Ik schijn daarom nogal eens door de mand te vallen op allerlei gebieden. Op een andere website is wordt dat terugvalproces keurig omschreven als volgt:


ECHTE ASCENSIE (= biologische ascensie, natuurlijke ascensie, ascensie door beheersing van de eigen scheppingstonen) Deze vorm van ascensie is verbonden met kennis van TRANSMUTATIE (het vermogen om energie bewust om te zetten) en het leren van spirituele lessen waardoor meesterschap ontstaat.


SCHIJNASCENSIE (= onechte ascensie, mechanische ascensie, onnatuurlijke ascensie, stijgen in frequentie door kopiëren en stelen van andermans scheppingstonen en valsspelen) Volgens de SSOA is onechte frequentiestijging binnen de polariteit het gevolg van het betere knip- en plakwerk op spiritueel niveau. Je verzamelt wat gedachtevormen, hoogfrequente ideeën en voegt alles samen in een slecht passende puzzel om je eigen vibratie in een hogere dimensie te kunnen vasthouden. Aangezien er geen sprake is van beheersing van die frequenties leef je als gefragmenteerd bewustzijn boven je stand en kan je gemakkelijk door de mand vallen.


De lezers mogen zelf invullen hoe erg dat "door de mand vallen" is, in de werkelijke wereld van polarisatie en meer willen dan een ander. Per slot van rekening kunnen we niet allemaal op hetzelfde niveau met elkaar resoneren.


Ik mag niet over een ander oordelen, terwijl een ander meent het recht te hebben mij wel te veroordelen. Het interesseert me niets, de Laag waarin dat zich afspeelt is de Eerste Laag, de simulatie, het toneelstuk over de vernietiging van het Monster. De wereld waarin we de slachtofferrol spelen, we in de overlevingsstand staan en onwetend alle ons voorgeschotelde onzin voor buitengewoon belangrijk houden. De wereld van het "nieuws" waarvan we denken op de hoogte te worden gehouden van zaken die goed voor ons zijn.


Voor mij is "ascensie" het bewust toelaten van de missende onderdelen van je persoonlijkheid om een compleet en autonoom mens te worden. (Autonoom zijn we eigenlijk al, maar we moeten het zelf bevestigen. Alles wat je "krijgt" komt met voorwaarden.) Deze van de Oorsprong afkomstige eenheid is namelijk iets wat het Monster, de Machine uit elkaar heeft geprogrammeerd in de loop van een niet eens zo heel lange tijd. Je zult je eigen zaken - lichaam, geest, verstand, intuïtie, zielsverbanden - op orde moeten hebben op je reis naar het onbekende. En ik vind niet dat je daarom moet gaan zitten wachten op het "perfecte moment" om die reis aan te vangen. Een slingerende weg vol hindernissen en soms lukt er ook nog wel eens wat, gek genoeg. De ballast van het verleden raak je alleen kwijt als je op weg bent.


Vandaar al die fouten onderweg.232 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page