top of page

Kan ingevroren prehistorisch virus, ontdooid door klimaatverandering, pandemie veroorzaken?

Het vorige bericht was een afleidingsmanoeuvre. Het clownscircus heeft een complete verrassing in petto. Zet je maar schrap, want het wordt nog veel gevaarlijker dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Ja, onze vorige leefomgeving was een clownswereld die we glukkig zijn ontstegen. Toch horen we zo nu en dan nog wat gerommel uit de achtehoede, het apparaat probeert te redden wat er nog te redden valt. Het apparaat weet niet hoe de menselijke geest werkt, dat blijkt wel.


Het alarmerende bericht komt uit Frankrijk:


Klimaatverandering bedreigt het menselijk leven op vele manieren, maar een van de minder voor de hand liggende is de toename van pandemieën.

Een opwarmend klimaat kan oude ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen, vrijmaken die al duizenden jaren bevroren zijn in de permafrost in de poolgebieden, vertelt Jean-Michel Claverie aan ABC RN's Future Tense.

"We weten zeker dat bacteriën in permafrost slapend maar levend kunnen blijven gedurende waarschijnlijk wel 500.000 jaar. En op dat moment is dit dus het prille begin van Homo sapiens. Onze soort was toen net in opkomst", aldus de emeritus hoogleraar geneeskunde aan de Franse universiteit van Aix Marseille.

Dr. Claverie en zijn team van onderzoekers hebben onlangs hun bevindingen gepubliceerd over zeven oude virussen die in de permafrost van Siberië zijn gevonden. Een ervan was bijna 50.000 jaar oud en nog steeds besmettelijk.

Hij zegt dat wetenschappers nog niet precies weten hoe oude ziekten de huidige levende soorten - dieren of mensen - zouden kunnen beïnvloeden. In 2021 werd gemeld dat meer dan 100 oude bacteriestammen die in de permafrost van Siberië waren gevonden, resistent waren tegen antibiotica.

De professor zegt dat als een oude ziekte - zoals een virus dat dodelijk was voor een wolharige mammoet - zich over de wereld zou verspreiden, dit gevaarlijke gevolgen zou kunnen hebben voor de mens.


Hoe we ons kunnen beschermen? Ze laten deze spotprent zien:Het is naar onze mening beter dat we "wetenschappers en onderzoekers" die met zulke flauwekul aankomen direct maar invriezen.


Het coronavirus moet nog worden ontdekt, maar een virus van 50.000 jaar oud hebben ze al wel gevonden? Bovendien weten ze ook zeker dat goed ingevroeren virussen wel 500.000 jaar kunnen meegaan en bij ontdooiing besmettelijk en dodelijk gevaarlijk zijn. Wat een sukkels, ze moeten denken dat werkelijk iedereen in coma rondloopt na 5 à 10 boosters grafeenhydroxide of koningscobravergif.


Show me the proof, you godforsaken idiots!


BRON

170 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page